18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Švestkové zelí

Název Množství a jednotka
červené zelí 0,7 litru
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
studená voda 1 - 2 dl
brambora 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okapané zelí, mírně podlijeme a 10 minut dusíme. Přidáme švestkovou marmeládu, nastrouhanou oloupanou bramboru, okořeníme, osolíme a dusíme dalších 10 - 15 minut. Během dušení zelí promícháváme. Pokud je třeba dochutíme zelí soli a pepřem.


 


RECEPTY

Citronovo-mandlová srdíčka

Postup: Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...